Testvlucht 4G met wifi geslaagd

Den Haag, 18 november 2016

Onderstaand bericht verscheen vandaag in de digitale Telegraaf. De tijdelijk internet box doet exact het zelfde wat ze nu in de luchtvaart, op grote schaal willen gaan toepassen.

tijdelijk internet

foto Telegraaf

LONDEN – Het Europese breedbandnetwerk voor vliegtuigpassagiers EAN is een stap dichterbij. Een serie testvluchten boven het Verenigd Koninkrijk is succesvol afgerond, melden Inmarsat, Deutsche Telekom, Nokia en Thales maandag. Het European Aviation Network moet medio volgend jaar beschikbaar zijn.
Tijdens de testvluchten is het netwerk, dat gebruik maakt van normale 4G-apparatuur en satelliettechniek, getest. Maar ook de apparatuur die in vliegtuigen moet worden geïnstalleerd om passagiers een internetverbinding te bieden werd op de proef gesteld. Tijdens de test werd succesvol een verbinding gemaakt door een vliegtuig. Ook werd die verbinding overgegeven tussen verschillende basisstations zodat die stabiel bleef terwijl het vliegtuig zich verplaatste.

Eerder had de groep bedrijven al een simulatietest in een laboratorium van Nokia in Stuttgart gedaan. Hierbij de link naar het originele bericht.

Reacties zijn gesloten.